Sirica

Nedjelja, 16 Veljača 2020 22:03

U GKS-u predstavljena knjiga 'Kratki espresso' Nina Raspudića

Večeras je u galeriji GKS-a u organizaciji GU Metković 600 predstavljena knjiga 'Kratki espresso' Nina Raspudića. Uz nazočnost samog autora, moderator večeri bio je Ivica Puljan predsjednik udruge i njen tajnik, Ivo Vereja. Predstavljanje knjige izazvalo je veliki interes Metkovaca, tako da se tražila stolica više. Evo što je za MetkovicNET izjavio Nino Raspudić:

'Kad su mi ponudili pisati kolumnu u Večernjem listu, mislio sam da će to potrajati nekoliko mjeseci, međutim stvar je rasla sama od sebe. Kolumna je stekla čitatelje, a ja sam svakog četvrtka donosio novi tekst, jer nikada nije ponestalo tema za pisanje. Nažalost, živimo stalno u zanimljivim vremenima. Postoji ona kletva 'Dabogda živio u zanimljivo vrijeme', a u nas je to permanentno. U ovoj dvotomnoj knjizi sabrao sam kolumne od ove zadnje tri i pol godine. Zašto sam ih objavio u knjizi, ja i kad ih pišem polazim od nekih aktualnih fenomena, a nastojim ih uvijek pisati kao eseje, proniknuti malo dublje u priču, dati neki širi kontekst. To ostaje kao jedno svjedočanstvo vremena. Kad sam pregledavao te kolumne, čine  neku  cjelinu mojih gledišta na neke važne, kako globalne, tako svjetske, europske i hrvatske društvene i političke teme'- kazao je za MetkovicNET Nino Raspudić.

Nino Erceg

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -