Sirica

Petak, 27 Prosinac 2019 16:27

Održana je kreativna radionica 'Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan'

Danas u 11 sati održana je kreativna radionica „Bljakavo druženje s Mrljekom i Prljekom i Jelenom Pervan“, a fešta od bljakavosti, prljavosti i mrljavosti bila je namijenjena djeci od 3 do 7 godina.

Mrljek i Prljek dvije su zloćkaste bakterije koje vole sve što je mrljavo, prljavo, fujkasto. Oni vole putovati na prljave glave i kose, slaviti rođendane u najzamazanijoj i najprljavijoj igraonici na svijetu „Pod noktom“. Vole oni i sva ostala prljavasta mjesta i kad god nekoga posjete naprave nered nad neredima.

Radionicu, u trajanju od sat vremenaodržala je  književnica za djecu Jelena Pervan. Nakon što nas piskinja (kako je inače zovu djeca) upoznala s novim zgodama o Mrljeku i Prljeku, napravljena je bljakavu fešto, tj. crtale su bljakave slastice za Mrljeka i Prljeka.

Serija slikovnica o Mrljeku i Prljeku namijenjena je svim, a posebno onim mališanima koji žele saznati što nam se sve može dogoditi ako ne održavamo redovito higijenu.

Jelena Pervan, po zanimanju novinarka, iza sebe ima veće jedanest knjiga za djecu. Nekoliko godina radila je kao pisac kreativnih tekstova te asistent na programu za djecu s teškoćama u razvoju u udruzi Crveni Nosovi klaunovidoktori.

Osnivačica je Hrkalove školice kreativnog pisanja i suosnivačica školice pisanja za djecu s teškoćama u čitanju i pisanju „Superjunaci pišu“. S književnim programom Čarapica Pričalica obilazi rehabilitacijske ustanove i održava programe senzoričkog pripovijedanja djeci.

Ovom kreativnom radionicom promoviramo važnost čitanja kao i ljubav prema čitanju i pričanju priča koje potičemo kroz interaktivna književna druženja književnika s djecom.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -