Sirica

Petak, 01 Studeni 2019 23:55

Roman 'Knjiga tajni' Metkovca Marina Jerkovića tiskana u Americi

Marin Jerković, student novinarsta u Zagrebu tiskao je svoj roman 'Knjiga tajni' u Americi. O romanu i Marinovoj  želji upisati glumačku akademiju razgovaramo s ovim dragim i vrlo nadarenim mladim Metkovcem, koji je završio jezičnu Gimnaziju u Metkoviću.

Marine, kako si došao na ideju pisati knjigu ?

Uvijek sam imao bujnu maštu te sam prije pisao neke scenarije za filmove. Pokušavao sam filmove snimati sa susjedima, ali oni često nisu imali vremena baviti se glumom. Onda mi je sve to propalo. Tada sam odlučio napisati knjigu. Pišući knjigu nisam ovisio o drugome. Dodatno sam dobio motiv kad mi je došla u posjet rodica iz Francuske, koja je također pisala knjigu.

Napisao si kriminalistički roman. Zašto si izabrao upravo taj žanr ?

Uvijek sam volio misterije, tajnovita ubojstava, nekako mi je bilo najlakše okarakterizirati aktere i napraviti zaplet.

Koliko si dugo pisao roman ?

Roman je pisan tri i pol godine. Nekad bi pisao dnevno po nekoliko stranica , a nekad samo po nekoliko redaka. Kad bi se posložilo u glavi, nastavio bih radnju...Uvijek sam znao par poglavlja unaprijed. Iza desetog poglavlja izgubio sam inspiraciju. Kad sam sve napisao, vratio sam se na poćetak i presložio roman u jednu kvalitetnu cjelinu.

Gdje je knjiga tiskana ?

Tiskao sam knjigu u Americi u firmi 'Bookbaby' u 25 primjeraka.

Kakvi su dojmovi čitatelja?

Svi koji su knjigu pročitali pohvalili su radnju i bila im je interesantna.

Hoćeš li je tiskati u Hrvatskoj ?

Ukoliko bih našao nekog izdavača rado bih je tiskao u Hrvatskoj.

Na kraju, želimo ti da se ostvare snovi te da upišeš glumačku akademiju. Nadamo se da će se naći zainteresirani izdavač i da će se 'Knjiga tajni ' naći na policama naših knjižara i knjižnica.

Hvala i vama na interesu i na ugodnom razgovoru.

Nino Erceg

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -