Ponedjeljak, 30 Travanj 2018 11:53

Arheoloski Muzej Narona: Otvorenje izložbe 'Rimski mozaici'

Velika nam je čast najaviti i pozvati Vas na otvorenje gostujuće izložbe "Rimski mozaici“. Izložba će se svečano otvoriti u Arheološkom muzeju Narona 4. svibnja 2018 u 19:00 sati, a moći će se razgledati do 14. svibnja 2018.

Na izložbi će biti predstavljen, putem desetak panoa s tekstovima i fotografijama, lokalitet Rimski mozaici (Risan, Crna Gora). Lokalitet je dostupan posjetiteljima već 10 godina i njime upravlja Turistička organizacija općine Kotor. Radi se o ostacima vile iz drugog stoljeća s 5 mozaika i 2 mozaička fragmenta, među kojima je i jedinstvena predstava boga sna Hipnosa. U istraživanjima i prezentaciji lokaliteta sudjelovali su Centar za istraživanje antikviteta južno-istočne Europe iz Varšave i Centar za konzervaciju i arheologiju Crne Gore. Zbog raznolike i atraktivne ponude suvenira i događanja na lokalitetu, kao i velikog broja posjetitelja, 2016. lokalitet "Rimski mozaici" je proglašen najboljim turističkim lokalitetom u Crnoj Gori te mu je dodijeljena nagradu WILD BEAUTY AWARD 2016.
Na otvorenju izložbe premijerno će biti prikazan film „ Antički Risan“ i predstavljena istoimena brošura.

Arheološki muzej Narona

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja