Sirica

Petak, 23 Kolovoz 2019 11:01

O 'Metkovskom ljetu 2019.' razgovaramo s ravnateljicom UKS Zrinkom Mijoč

Završeno je još jedno Metkovsko ljeto. To nam je bila prilika popričati s ravnateljicom Ustanove za kuluru i sport, Zrinkom Mijoč.

Koliko je bilo događaja i okvirno posjetitelja?

U sklopu Metkovskog ljeta Ustanova za kulturu i sport Metković je bila organizatorom, suorganizatorom i domaćinom preko 50-tak događaja, od tog 10-tak koncerata, edukativne predstave za djecu, crtani filmovi, predstave za odrasle, izložbe, predstavljanja knjige. Okviran broj posjetitelja je oko 20 000 ccc, što je jako dobra brojka.

Vrijeme je poslužilo !

Vrijeme je uistinu poslužilo, službeno je jedan koncert prebačen u kazališnu dvoranu GKS-a cijelo Metkovsko ljeto.

Kako tumačite odlično posjetu koncerata klasične glazbe ?

Što se tiče klasične glazbe , drago mi je što je posjećenost bila velika, smatram da građani Metkovića prepoznaju istinsku kvalitetu izvođača tako da nisam sumnjala na posjećenost, posebice bi izdvojila Ansambl zagrebačkih flauta, Ivana Krpana izvrsnog pijanistu i članove Splitskog HNK gdje se uistinu tražila stolica više. Koncert Bow VS Plectrum poznatiji kao Hojsak i Novosel je bio na prekrasnoj lokaciji-terasi AM Narone, iako je Metkovcima bilo , kako kažu 's neruke' zadovoljni smo odazivom. Nadam se da ćemo slijedeće godine uspjeti nadmašiti ovu godinu, naravno uz potporu Grada Metkovića i Ministarstva kulture RH, jer smatramo da je klasična glazba POTREBNA, nezaobilazna i važna stavka Metkovskog ljeta.

Organizacijski i tehnički je odrađeno odlično!

Organizacijski i tehnički je odrađeno odlično i ovim putem bi se zahvalila svim zaposlenicima Ustanove za kulturu i sport Metković, koji su junački odradili 2 mjeseca, nezaobilaznom Mariju Ercegu, Frani Mozetiću, JVP Metković, tiskari Pečat, komunalnim redarima i medijima što su svi događaji bili objavljeni na vrijeme te lijepo popraćeni i svima koji su i na najmanji način pomogli da Metkovsko ljeto 2019. bude uspješno.

Što možemo očekivati sljedeće godine?


Što se tiče sljedeće godine nastojat ćemo da niti malo zaostaje za ovom dapače da bude još uspješnija s mnogo poznatih lica.

Hvala Vam na razgovoru!

Nino Erceg

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. -