Srijeda, 14 Kolovoz 2019 14:59

LONDON: IZLOŽBA 'COME TOGETHER' -NUIĆ-VUČKOVIĆ-NUIĆ

U ponedjeljak 28. srpnja u Camden Image galeriji u Londonu otvorena je izložba troje hrvatskih autora – akademske slikarice dr. art. Dragane Nuić- Vučković i akademskog kipara prof. Nikole Vučkovića koji žive u Širokom Brijegu i profesori su na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru, te dizajnerice umjetničkog nakita Fani Nuić s diplomom Instituta za dizajn nakita u New Yorku, s trenutnom adresom u Khobaru, Saudijska Arabija. Izložba pod nazivom Come Together predstavlja preko 30 djela: kolaža, digitalnih slika-printova na platnu, te reljefnih ogrlica rađenih 3D olovkom, i prikaz je različitih likovnih ostvarenja triju različitih osobnosti, čija djela, iako na prvi pogled različita, imaju poveznicu u neobuzdanom stvaralačkom impulsu i dobro zajedno egzistiraju.
Kolaži prof. Nikole Vučkovića nastajali su kao skice za skulpture, ali su samostalna likovna djela dinamičnih organskih kompozicija, do onih jednostavnih konstruktivističkih. Neobični modni dodatci Fani Nuić inspirativno polazište imaju u Nikolinim kolažima i više su od modnog dodatka. Imaju skulpturalnu dimenziju od linijski istanjenih formi maštovitih oblika i neobičnih naziva. Digitalne slike Dragane Nuić-Vučković printane na platnima prikazuju bazična emocionalna stanja zaigranih likova u shemi dječjeg crteža i u nadrealnim situacijama i atmosferi ludičke zaigranosti.
Izložbu su zajedno organizirali Camden Image gallery i gdin. Ivo Nuić, a otvorila je vlasnica galerije Elena Chimonas. Događaju je prisustvovao i savjetnik Konzulata Republike Hrvatske u Londonu gdin. Domagoj Rogulj.
Svo troje autora vezani su za Metković : prof. Nikola Vučković iz Metkovića redovni je profesor kiparstva na ALU u ŠirokomBrijegu, Dragana Nuić-Vučković osnovnu i srednju školu završila je u Metkoviću, a Fani Nuić supruga je Ive Nuića iz Metkovića te su na izložbi prisustvovali i metkovci s londonskom adresom.

MetkovicNET