Utorak, 11 Lipanj 2024 20:49

Večeras je u galeriji GKS-a u Metkoviću održan koncert ansambla Acoustic Project

Večeras je u galeriji GKS-a u Metkoviću održan koncert ansambla Acoustic Project uz potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Metkovića .

Ansambl Acoustic Project, koji je osnovan 2016. godine, izrastao je iz renomirane formacije ansambla Acoustic Project koja djeluje od 2008. godine. Idejni začetnik i voditelj ansambla je skladatelj i kontrabasist Dubravko Palanović, dok je koncert majstor violinist Marco Graziani. Osim izvođenja standardnih skladbi repertoara gudačkih orkestara, ansambl se fokusira i na inovativne programe te eksperimentira s raznim stilovima i glazbenim epohama, uključujući potpuno nova djela domaćih i stranih autora. Članovi ansambla su afirmirani glazbenici koji unose snažnu interpretativnu energiju u svaki nastup.

Tijekom prve godine postojanja, ansambl je nastupao na brojnim vodećim glazbenim festivalima u Hrvatskoj, uključujući Osorske glazbene večeri, „Koncerte u Eufrazijani“ u Poreču, Baromus festival u Rovinju, „Ljetne priredbe“ u Krku, Zrin festival, Musica Appassionatta u Šibeniku, te Osječko ljeto kulture.

Godine 2018., ansambl je snimio svoj prvi nosač zvuka koji je izdao švedski izdavač „Rocred production“, a 2021. godine izdali su drugi album u suradnji sa saksofonistom Nikolom Fabijanićem za „Croatia Records“, za koji su osvojili nagradu „Porin“.

Koncert u Metkoviću bio je još jedan dokaz izvrsnosti ansambla Acoustic Project, čije su inovacije i interpretacije pridonijele bogatstvu kulturne ponude grada.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja