Utorak, 11 Lipanj 2024 10:10

Galerija GKS-a Metković: u utorak će koncert održati Ansambl Acoustic Project strings

U Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković u utorak, 11. lipnja s početkom u 20 sati koncert će održati Ansambl Acoustic Project strings. Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija i Grada Metkovića. Ulaz je slobodan.

Ansambl je nastao 2016. i proizašao je iz već renomirane formacije ansambla Acoustic Project koji djeluje od 2008. Nastaje suradnjom skladatelja i kontrabasista Dubravka Palanovića, kao idejnoga začetnika i voditelja ansambla, i violinista Marca Grazianija kao koncert majstora. Već samom načelnom idejom, osim izvođenja standardnih skladbi repertoara gudačkih orkestara, Ansambl želi krenuti i u smjeru inovacije, kako programski tako i izvođački, gdje eksperimentira s raznim stilovima i glazbenim epohama te izvodi i potpuno nova djela, kako hrvatskih tako i stranih autora. Članovi Ansambla su afirmirani glazbenici te daju snažnu interpretativnu energiju ovom projektu.

Ansambl je već u samo godinu dana postojanja nastupio na brojnim vodećim glazbenim festivalima u zemlji kao što su: Osorske glazbene večeri, „Koncerti u Eufrazijani“ u Poreču, Baromus festival u Rovinju, „Ljetne priredbe“ u gradu Krku, Zrin festival, Musica Appassionatta u Šibeniku, Zrin festival, Osječko ljeto kulture itd.

Godine 2018. Ansambl je snimio i prvi nosač zvuka kojeg će izdati švedski izdavač „Rocred production“, a drugi 2021., sa saksofonistom Nikolom Fabijanićem u izdanju „Croatia Records“ za koji je nagrađen i nagradom „Porin“.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja