Srijeda, 15 Studeni 2023 20:20

Predstavljen roman „Granica sudbine“ Dubrovkinje Anele Barčić

Večeras je u Gradskoj knjižnici u Metkoviću predstavljen roman „Granica sudbine“ Dubrovkinje Anele Barčić povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Anela Barčić zaposlena je kao nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku. Ljubav prema povijesti i književnosti spojila je u ljubavno-povijesnom romanu „Granica sudbine“.

Roman je inspiriran ratnim događajima u Vukovaru, a radnja romana prati sudbine triju žena u dva grada i dvadeset tri godine dugoj potrazi za istinom.

Roman je posvećen i vukovarskim obiteljima – koje su stradale, koje su se rasule, izgubile svoje članove i nastavile živjeti razumijevajući tek jedna drugu.

Anela Barčić svoje učenike želi naučiti kako sve što se događalo 1991. godine nije ostalo u 1991., to su svježe rane i bolna sjećanja koje mnogi ljudi u Hrvatskoj proživljavaju i zacjeljuju i dandanas.

Roman „Granica sudbine“ namijenjen je svim generacijama, a posebna mu je vrijednost što će i mladima približiti ratnu 1991. godinu. Roman je primjeren i osmašima i srednjoškolcima.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja