Utorak, 14 Studeni 2023 08:21

NAJAVA Predstavljanje romana „Granica sudbine“ Dubrovkinje Anele Barčić

Predstavljanje romana „Granica sudbine“ Dubrovkinje Anele Barčić, razgovor vodi Martina Obradović

u srijedu, 15. studenoga 2023. godine u 18 sati u Gradskoj knjižnici Metković

uz Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Anela Barčić zaposlena je kao nastavnica povijesti u Osnovnoj školi Lapad u Dubrovniku. Ljubav prema povijesti i književnosti spojila je u ljubavno-povijesnom romanu „Granica sudbine“.

Roman je inspiriran ratnim događajima u Vukovaru, a radnja romana prati sudbine triju žena u dva grada i dvadeset tri godine dugoj potrazi  za istinom.

Roman je posvećen i vukovarskim obiteljima –  koje su stradale, koje su se rasule, izgubile svoje članove i nastavile živjeti razumijevajući tek jedna drugu.

Anela Barčić svoje učenike želi naučiti kako sve što se događalo 1991. godine nije ostalo u 1991., to su svježe rane i bolna sjećanja koje mnogi ljudi u Hrvatskoj proživljavaju i zacjeljuju i  dandanas.

Roman „Granica sudbine“ namijenjen je svim generacijama, a posebna mu je vrijednost što će i mladima približiti ratnu 1991. godinu. Roman je primjeren i osmašima i srednjoškolcima.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja