Petak, 10 Studeni 2023 14:23

Večer pjesnikinja uz gitaru: Anđelka Korčulanić, Marica Žanetić Malenica i Ivica Obšivač

U petak, 10. studenoga 2023. god. u 19 sati u Gradskoj knjižnici Metković
U petak vas očekuje autorska večer Anđelke Korčulanić i Marice Žanetić Malenice.
Predstavit ćemo vam dvije iznimne spisateljice bogatih književnih opusa.
Anđekla Korčulanić – rođena je u Splitu. Piše prozu i poeziju za djecu i odrasle, a intenzivno je počela pisati i objavljivati tek u zreloj dobi. Izdala je sedam samostalnih zbirki poezije. Njezine pjesme uvrštene su u nekoliko antologija, u brojne časopise i u više od sto pedeset zajedničkih zbirki u Hrvatskoj i inozemstvu. Pjesme su joj prevedene na više jezika. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.
Marica Žanetić Malenica – rođena je u Veloj Luci na Korčuli. Objavila je pet pjesničkih zbirki. Uz pjesme za odrasle i djecu piše kratke priče i putopise. Objavila je i knjigu autobiografskih priča i jednu slikovnicu. Poeziju i prozu redovito objavljuje na webu i društvenim mrežama. Pjesme i priče su joj uvrštene u više od sto trideset zbirki, zbornika i časopisa u Hrvatskoj i inozemstvu. Dobitnica je brojnih književnih nagrada.
Malo ćemo čitati poeziju, malo razgovarati o kreativnom stvaranju, umjetnosti, poeziji danas...sve uz tanane zvuke gitare velikog kreativca, ljubitelja fotografije i planinara Ivice Obšivača iz Metkovića.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja