Nedjelja, 17 Rujan 2023 23:42

Održan koncert duhovne glazbe u svetištu Gospe Karmelske u Bagaloviću

U svetištu Gospe Karmelske u Bagaloviću, četvrtog dana devetnice za proslavu blagdana Padra Pija, u nedjelju 17. rujna, nakon misnog slavlja i molitvenog dijela programa, kojeg je predvodio župnik don Damir Bistrić, vjernici su nastavili slaviti Gospodina kroz pjesmu, koncertom duhovne glazbe Stjepe Gleđa Markosa.

Vlč. Bistrić kazao je prije početka, kako je u svetištu na svim misama nazočila i predsjednica Zaklade Sveta Maravillas od Isusa, Sanela Mlinarić, kod koje su se vjernici mogli predbilježiti za molitve po zagovoru svetice za rješavanje bračnih problema kao i za dar potomstva a mogli su kupiti i nabožne i predmete koje izrađuju bosonoge karmelićanke, kao i knjige i knjižice karmelske duhovnosti, te relikvije oca Pija.

Markos je prije početka koncerta zahvalio župniku na pozivu, kako je kazao u ovu predivnu crkvu, te naglasio kako je na poseban način vezan za Gospu Karmelsku. Obzirom da je u braku bio 13 godina bez djece, brat karmelićanin o. Dražen Marija Vargašević, pozvao ga je da hodočasti u Međugorje prije nepune 3 godine, da Majka Marija izmoli da dobije dijete. U Međugorju je narednog dana usnio da će dobiti dijete i zvat će se Marija. O. Vargašević mu je kazao da moli i devetnicu moćnoj zagovornici sv. Maravillas. Za trudnoću saznali su na blagdan svetice. Njegov sin dobio je ime Matej Marija, kazao je presretan Markos.

Imali smo vrhunac onoga što čovjek može imati, a to je sveta misa, nema ništa veće od toga, pjesma je super, ona pomaže da dođemo do euharistije, rekao je prije početka koncerta Markos, koji je na radost brojnih vjernika slavio Gospodina i Blaženu Djevicu Mariju dobro poznatim pjesmama a u posljednjem dijelu programa pjevali su i svi nazočni. Zaista imate divnoga brata prije svega i divnoga župnika. Bog vas blagoslovio, rekao je na kraju koncerta Markos te uz pjesmu „Rajska Djevo“ završila molitveno - glazbena večer.

Antonija Menalo

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja