Utorak, 08 Kolovoz 2023 22:18

Otvorena izložba slika ‘Apricity’ Branke Grubić

Na galeriji GKS-a  u Metkoviću večeras je s početkom u 20:30  otvorena je izložba slika ‘Apricity’ autorice Branke Grubić.
Branka Grubić živi i stvara u Šibeniku. Odrasta u šarenom svijetu šibenskog dječjeg festivala. Malena djevojčica s velikim snovima – upija boje Mediterana, sluša koncerte čiopa u ljetna predvečerja i promatra ljude iz cijelog svijeta.

Slikanjem se ozbiljno počinje baviti u svojim tridesetima. Godine 2016. na natječaju američke online galerije Light, Space & Time osvaja prvu nagradu u konkurenciji 900 radova iz cijelog svijeta. Slijedi prvi javno izloženi rad u američkom gradu Woodstocku, a nakon toga i predstavljanje na skupnim izložbama u Londonu, Rimu i Budimpešti. Publici se predstavlja sa šest samostalnih projekata: Don’t fade away (Sarajevo 2018.), Imagine (Šibenik, Zagreb, 2019.), Mirakul (Šibenik 2020.), Woman (Šibenik, 2021.), Home (Zagreb, 2022.) i Apricity (Metković, Zagreb 2023.)

Inspiraciju pronalazi u snazi i neuništivom duhu žene. U vječnoj je potrazi sa „savršeno nesavršenim“ licem koje će, preneseno na platno, doprijeti do gledatelja i povezati se s njim.

Iznenađenje večeri bio je nastup sestara Zrinke Mijoč i Ane Bebić-Đolić koje su izveli pop standarde Sinned O' Comnnor Nothing Compares 2 U i Cydni Lauper - True Colors.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja