Nedjelja, 02 Srpanj 2023 10:17

Drugi Festival knjige pod nazivom "Matica dobrih knjiga", Zagreb od 29. lipnja- 2. srpnja 2023.,Matica Hrvatska

U Matici hrvatskoj održava se Drugi festival knjige pod sloganom "Matica dobrih knjiga". Predstavljeni su novi naslovi dvadeset i jednog Matičina ogranka. Sudjelovali su I članovi OMH u Metkoviću.
Predsjednik Matice Hrvatske i začetnik ovog festivala Miro Gavran kazao je prvi dan Festivala da su svi ogranci koji su bili i prošle godine došli i ove. Ističe da je velik interes knjigoljubaca, jer se na festivalu mogu pronaći knjige koje se ne mogu pronaći u knjižarama.
- Počeli smo s izabrani dijelima Vesne Parun. Doista je neupitno da će ovaj festival biti trajno, dodao je. Dramska umjetnica Branka Cvitković recitirala je prigodne stihove Vesne Parun,a nazočnima se obratila i ministrica kulture i medija RH Nina Obuljen Koržinek.
Neposredno prije svečanog otvaranja u Galeriji Matice hrvatske u 18.30 sati otvorila se skupna izložba „Književnici i književnost u karikaturi“. Riječ je o izložbi 24 umjetnika odabranih na natječaju kojim je Matica nastojala poduprijeti umjetničko stvaralaštvo i promovirati književnost i čitanje. Nagrađeni i ostali izabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Matice hrvatske tijekom Drugog festivala knjige.
Tijekom četiri festivalska dana, posjetitelji će u dvorištu Matičine Palače (Strossmayerov trg 4) moći uživati u koncertima klape Stine, Nikice Polegubića na gitari, a ove godine i večerima poezije uz nastup dramskih umjetnika i učenika Glazbene škole Pavla Markovca te u izložbi.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja