Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 15:27

Korizmeni koncert 'Vokalnog ansambla Antiphonus' iz Zagreba

Obaviještavamo Vas da će se u crkvi sv. Ilije Proroka u subotu, 17.3. u 18,30 (nakon večernje  mise) održati korizmeni koncert Vokalnog ansambla Antiphonus iz Zagreba.

Umjetnički voditelj: Tomislav Fačini

Instrumentalist: Izidor Erazem Grafenauer, teorba

Ulaz je slobodan.

*Koncert je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

O ansamblu:

Članovi Antiphonusa iskristalizirali su se tijekom dugog procesa zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Glazbenici različitih profila grade delikatan repertoar, njegujući djela sa samih početaka europske glazbe, ali i najsuvremenije opuse domaćih i inozemnih skladatelja.
Redovito nastupaju na koncertima pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, a u sezonama od 2010. godine održava koncerte uz potporu Grada Zagreba. Antiphonus je nastupio na svečanoj priredbi povodom pristupanja Republike Hrvatske Europskoj uniji i predstavio Hrvatsku na festivalu u Parizu „Croatie, le voici“ 2012. godine, a ove godine je ostvario iznimno zapažen nastup na zagrebačkom Biennalu.

Na programu su: 
Claudio Monteverdi (1567.-1643.), 
Ivan Lukačić (1575.-1648.), 
Johann Sebastian Bach (1685.-1750.), 
Leonin (1150s -1201.), 
Giovanni G. Kapsberger (1580.-1651.)
Umjetnički voditelj: Tomislav Fačini
__________________________________________________
Tomislav Fačini (Zagreb, 1975) studirao je dirigiranje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Igora Gjadrova. Diplomirao je, ovjenčan Rektorovom nagradom, 1996. Iste je godine osvojio drugu i posebnu nagradu na Međunarodnom natjecanju dirigenata Antonio Pedrotti u Trentu (Italija). Nastavio je studij u Italiji (Accademmia Hans Swarowsky u Milanu) i Njemačkoj (Hochschule für Musik u Karlsruheu), a nakon čega počeo je predavati na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ovaj dirigent, veoma zainteresiran za vokalnu glazbu, vodi i pjeva bas u ansamblu Antiphonus, vokalnoj skupini širokog repertoara.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja