Nedjelja, 28 Svi 2023 11:29

U Metkoviću biti će izvedena monodrama 'Ispit savjesti' u izvedbi Roberta Kurbaše

U organizaciji Matice hrvatske i OMH Metković u GKS-u Metkoviću biti će izvedena monodrama 'Ispit savjesti' u izvedbi Roberta Kurbaše, nastala na prozi Tina Ujevića. Monodramu 'Ispit savjesti možete pogledati 31. svibnja s početkom u 20 sati u kazališnoj dvorani GKS-a u Metkoviću. Ulaz je slobodan!

Monodrama Ispit savjesti dio je autorskog projekta glumca Roberta Kurbaše, koji uz to što se pojavljuje na sceni, potpisuje scensku prilagodbu i režiju.Kralježnica predstave je istoimeni esej Tina Ujevića oko kojega je Kurbaša vješto isprepleo druge Ujevićeve prozne tekstove pa se na sceni, u obraćanju samome sebi, ali istodobno i publici, dotiče svevremenih tema, tema bliskih i suvremenom čovjeku. Kurbaša postavlja pitanja, ona ista koja je postavljao i Ujević – o moralu, religiji, odnosu žene i muškarca, prijateljstvu, iluzijama i stavrnosti, tražeći odgovore na izazove vlastite savjesti. Ova je predstava borba sa samim sobom, dijalog s vlastitom savješću - ispit savjesti koji glumca, ali i gledatalja vodi do katarze. Jer teme kojih se dotiču Ujević i Kurbaša svevremenske su pa predstava tjera na razmišljanje, preispitivanje vlastitog bitka, smisla i pravih vrijednosti.

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja