Subota, 06 Svi 2023 21:52

U Prirodoslovnom muzeju u Metkoviću danas je  otvorena izložba pod nazivom #musthave autorice Vesne Vuge Sušac

U Prirodoslovnom muzeju u Metkoviću danas je  otvorena izložba pod nazivom #musthave autorice Vesne Vuga Sušac.

Vesna Vuga Sušac rođena 1976. godine u Mostaru gdje se školovala, završila gimnaziju i Pedagoški fakultet. Diplomirala je kiparstvo na ALU u Širokom Brijegu Sveučilišta u Mostaru 2000. godine u klasi prof. Nikole Vučkovića. Poslijediplomski studij završila je 2011. godine na ALU Sarajevo. Trenutno pohađa doktorski studij Ars Sacra na ALU Sveučilišta u Mostaru. Članica je ULUBiH-a, DHLU-a i ULU En Face. Izlagala je na osamnaest samostalnih i više skupnih i selektivnih izložbi u BiH i inozemstvu. Sudjelovala je na mnogim likovnim kolonijama i humanitarnim izložbama. Dobitnica je više strukovnih nagrada za kiparstvo i crtež. Docentica je na Fakultetu prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti i Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

O izložbi su, uz autoricu, govorile ravnateljica Prirodoslovnoga muzeja Metković Ivana Baće i akademska slikarica Dragana Nuić Vučković.

MetkovicNET

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja