Četvrtak, 02 Ožujak 2023 22:33

Otvorena izložba slika 'Kraljica svete krunice-žalosna otajstva' Iris Mihatov Miočić

U GKS-u je večeras otvorena izložba akademske slikarice Iris Mihatov Miočić pod nazivom”Kraljica Svete krunice-žalosna otajstva”.Uvodni dio je otpjevao operni pjevač Mirjam Bukmir “glazbenom molitvom” zvukova Ave Marije, uz pratnju na glasoviru supruga slikarice, Saše Miočića ( vrsnog skladatelja ,glazbenog producenta i multiinstrumentalista).
Ravnateljica GKS-_a, gđa. Zrinka Mijoč obratila se nazočnima kazavši “kako je već uhodani običaj u Metkoviću ugostiti slikare sakralnom motivikom u vrijeme Korizme,te izrazila zadovoljstvo uspješnošću sadržaja same izložbe.
Potom je svoj kritički osvrt nastavila prof. Zorana Vekić ”Irisina figuracija kao Credo je jasne naracije i čitke poetike rukopisnosti.Tekstura slika pulsira u ugasloj gami,križ kao sublimacija srastanja čovjeka ,vremena i prostiranja prožima s ciljanim promišljanjem - da se htijenje autora odrazi u nama i obrnuto.Slikarica nam otvara misao o krajnjim,bitnim stvarima ljudskog življenja ,otvarajući kroz motiv neba okosnicu nade vjerskog imaginarija”.
Autorica izložbe je inače ujedno i voditeljica molitvene zajednice “Ruah Adonai” (Dah Božji),te je svjedočila o svom obraćenju.Živeći vjeru,posjetiteljima je u znak zahvalnosti ostavila blagoslovljene krunice.

MetkovicNET

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja