Petak, 10 Veljača 2023 21:01

U GKS-u otvorena izložba slika ‘Bukovci na Neretvi’

‘Bukovci na Neretvi’ naziv je izložbe slika koja je, u organizaciji Umjetničke likovno-književne unije ‘Vlaho Bukovac’ iz Splita i Ustanove za kulturu i sport Metković otvorena večeras u Galeriji Gradskoga kulturnoga središta Metković.
Uz ravnateljicu Ustanove za kulturu i sport Metković Zrinku Mijoč, predsjednicu Unije Jagodu Kecman te jedne od autorica Marele Jerkić Jakovljević, izložbu je otvorio prof. dr. sc. Goran Sučić.

Opus izložbe čine radovi čak 54 autora različita, a na slikama se nalaze brojni motivi iz svakodnevnoga okruženja, poput Dalmacije, mora, kamena, maslina, borova te tradicijskih vrijednosti, a može se pronaći i nekoliko uspješnih uradaka apstrakcije.

Inače, Umjetničko likovno-književna unija ‘Vlaho Bukovac’ iz Splita već preko 15-ak godina okuplja oko 130 aktivnih članova različitih interesa – od kipara, slikara, pjesnika, pisaca, književnika, glazbenika i fotografa međunarodnoga ugleda.

Izložba slika ‘Bukovci na Neretvi’ u Galeriji GKS-a bit će otvorena do 25. veljače, a može se pogledati svakim radnim danom od 9 do 13 sati.

 Tekst: Metkovic.hr

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja