Ponedjeljak, 30 Siječanj 2023 09:59

Predstava ”Vla vla Vlajland Cabaret’ na sceni GKS-a Metković

Na scenu Gradskoga kulturnoga središta Metković u petak, 10. veljače s početkom u 20 sati stiže Kazalište Moruzgva s predstavom ‘Vla vla Vlajland Cabaret’. U predstavi pisca i redatelja Ivana Lea Leme ulogu Vlajne tumači Ecija Ojdanić.

 Vla-vla-Vlajland cabaret je predstava kazališta Moruzgva koja je, zapravo, nastavak hit koprodukcije kazališta Kerempuh i kazališta Moruzgva Cabaret preko veze. U tom je prethodnom cabaretu posebnu simpatiju publike privukao lik Vlajne čistačice koja se na posebno smiješan način borila za svoju egzistenciju i u toj borbi doživjela razne spoznaje atipične za vlastitu stereotipnu poziciju. Naravno, sve u svrhu zabave i pouke publici.

Tu je našu, narodnu feministicu i zdravorazumsku heroinu u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama.

Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna. Ovaj je cabaret i svojevrsni hommage velikanki dijalektalne stand up forme Neli Eržišnik.

Cijena ulaznice u pretprodaji je 10 eura, a na dan izvedbe 12 eura. Ulaznice možete kupiti u Gradskome kulturnom središtu Metković svakim radnim danom od 9 do 13 sati ili na stranici Teatar uz More, klikom na poveznicu. Također, ulaznice se mogu rezervirati na broj 020/ 681-903. 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja