Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 09:37

Arheološki muzej Narona: Izložba 'Izrada i pečenje keramike na neolitički način'

Čast nam je pozvati Vas na otvorenje gostujuće izložbe kolega iz Arheološkog muzeja Istre. Izložba će biti otvorena u srijedu 17. listopada u 18:00 sati.

Izložbom "Izrada i pečenje keramike na neolitički način" viši kustos Arheološkog muzeja Istre, Romuald Zlatunić u suradnji s keramičarkom Marinom Orlić predstavljaju tehnološki proces nastanka i pečenja keramičkih posuda prema orginalima nastalim u neolitičkom razdoblju Istre. Postupci izrade i pečenja posuda prikazani su u kratkom dokumentarnom filmu autora Kristijana Burlevića čiji će rad biti prikazan na izložbi. Izložba sastavljena je od izložbenih panoa, 12 originalnih neolitičkih keramičkih ulomaka, 56 replika eksperimentalno izrađenih posuda, 1 kultne posude - ritona, 1 antropomorfne zvonaste figurice - falusa, 5 antropomorfnih figurica kao i većeg broja namjerno razbijenih ulomaka eksperimentalno pečenih posuda i pločica (koje su se koristile kod tehnoloških analiza)

Arheološki muzej Narona

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja