Petak, 09 Ožujak 2018 10:59

Predstavljen priručnik 'Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi' Ermine Duraj .

Priručnik „Odnosi s medijima u lokalnoj i regionalnoj samoupravi u Hrvatskoj“ Ermine Duraj, objavljen u nakladi Hrvatske udruge za odnose s javnošću, predstavile su sinoć, 8. ožujka u Festivalskoj palači autorica i Vlatka Vučić Marasović, voditeljica Dalmatinske podružnice HUOJ-a.
Autorica Ermina Duraj od 2007. godine glasnogovornica je te zadnjih pet godina i voditeljica Službe za odnose s javnošću i protokol Primorsko-goranske županije kao i Kabineta župana, a iza sebe ima dugogodišnje iskustvo novinarskog rada na Hrvatskoj radioteleviziji u Rijeci i na Kanalu Ri. Knjiga je prvi priručnik na ovu temu u Hrvatskoj, a rezultat je višegodišnjeg rada i stečenog iskustva u javnom sektoru koji obuhvaća i teoriju i praksu odnosa s javnošću u općinama, gradovima i županijama. U sedam poglavlja ovog priručnika, obrađuju se teme poput strateškog komuniciranja s medijima, razumijevanja medija, položaja službenika za odnose s javnošću i slično. Priručnik je nastao iz potrebe da se službenicima za odnose s javnošću u javnome sektoru daju smjernice za dobar rad i komunikaciju projekata od interesa za jedinice lokalne i područne samouprave čija je svrha biti servisom građana.
- Cilj mi je bio predstaviti i opisati poslove u odnosima s javnošću u javnom sektoru gdje kolege rade ogroman posao u sjeni i najčešće su „katice za sve“ te ukazati na važnost dobre komunikacije između stručnjaka za odnose s javnošću i novinara. Htjela sam naglasiti i koliko je svakoj instituciji potrebna i važna dobra organizacija osobe ili službe za odnose s javnošću – kazala je autorica Ermina Duraj, dodajući da će knjiga, kroz konkretne primjere iz prakse i upute za rad, pomoći novim generacijama da izbjegnu sve nedoumice i probleme s kojima se i sama autorica suočavala u svom radu.
Predstavljanju priručnika nazočila je i Melita Pavlek, predstavnica Hrvatske udruge županija koja je jedan od pokrovitelja izdanja.

 

Karla Labaš

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja