Subota, 17 Rujan 2022 22:23

Na prvom Festivalu knjige u Matici hrvatskoj u Zagrebu predstavljen Zbornik radova u čast don Mile Vidovića "Što vama kažem, svima kažem"

Na prvom Festivalu knjige u Matici hrvatskoj u Zagrebu, Ogranak Matice hrvatske u Metkoviću je predstavio Zbornik radova u čast don Mile Vidovića "Što vama kažem, svima kažem". Zbornik su predstavli urednik knjige dr.prof.Ivan Armanda i prof. Zorana Vekić, predsjednica Ogranka. Zbornik je nastao kao zahvala za njegovo svećeničko služenje i znanstveni rad na proučavanju crkvene povijesti doline Neretve. Armanda je istaknuo "da mu je kao bivšem učeniku nadbiskupske gimnazije bila čast sudjelovati u ovom djelu.Don Mile je samozatajnošću i skromnošću ostavio je duboki trag u generacijama,te sy ga zvali "legendom".Njegov sveukupni utjecaj i znanstvena dostignuća protežu se kroz izvrsno poznavanje crkvene povijesti doline Neretve".
Zaključno se u obraćenju osvrnula i predsjednica Vekić kazavši "da nije nesvakidašnja pojava proslaviti velike obljetnice velikih ljudi zbornicima u njihovu čast,posebno kada uvelike doprinose rasvjetljavanju tema iz povijesti neretvanskog kraja na kojima je msgr.Vidović radio niz godina.Njemu hrvatska znanost, povijest i onomastika duguje puno!"
Moderaciju predstavljanja vodila je Zrinka Turalija Kurtak.

MetkovicNET

WhatsApp Image 2022 09 17 at 22.13.19

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja