Utorak, 07 Lipanj 2022 21:31

Održana  je promocija romana ‘Raskrižje’ autorice Marijane Perinić

U Gradskoj knjižnici Metković večeras u 19:30 održana  je promocija romana ‘Raskrižje’ autorice Marijane Perinić, književnice i komičarke.
Knjiga propituje temeljne obiteljske, prijateljske i životne vrijednosti, muško-ženske odnose i oproste te hrvatsku svakodnevnicu, ali s jako puno sarkazma i humora.

Marijana Perinić rođena je 8. kolovoza 1978. u Šibeniku. Radi kao spisateljica, blogerica, voditeljica, komičarka, imitatorica, menadžerica i turistički vodič. U svijet stand-up komedije ušla je 2007. godine. Iza sebe ima više od 600 nastupa u hrvatskim klubovima te brojna gostovanja diljem regije. Pokrenula je prvi tematski stand-up comedy show u regiji o muško-ženskim odnosima Štiklom u mozak, loptom u dupe, a vrhunac komičarske karijere joj je imitacija bivše predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Prije osam godina je osmislila talk-show Ženska priča, u kojem s gostima tematizira važna pitanja i aktualnosti vezane uz žene, promovirajući tako snagu ženske solidarnosti i međusobne podrške. Talk-show se emitira na portalu Miss7, čija je ujedno i redovna nedjeljna blogerica.

Dodatno je autorica i voditeljica dviju televizijskih emisija.

Perilica je zabavna emisija u kojoj Marijana putuje Hrvatskom i “pere” poznate javne osobe u gradovima u kojima žive ili su odrasli. Gosti moraju odgovarati na škakljiva pitanja i sudjelovati u komičnim izazovima. Introspekcija je emisija o osobnom razvoju i međuljudskim odnosima, s ciljem boljeg upoznavanja čovjeka, koju vodi s poznatim psihoterapeutom Tomislavom Kuljišem.

Bez obzira na neupitnu svestranost, na pitanje koji joj je posao ipak najdraži, bez razmišljanja odgovara: – Pisanje. Dok pišem, najbliža sam stvarnoj sebi.

Bibliografija:

– Gore ne može, zbirka šaljivih priča sa stand-up comedy nastupa (Vuković & Runjić, Zagreb, 2010.)
– Šaka suza, vrića smija, roman (CeKaPe, Zagreb, 2012.)
– Jesi online?, roman (Funditus, Zagreb, 2016.)
– Raskrižje, roman (Naklada Fragment, 2021.)

MetkovicNET

 

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja