nino

nino

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom. Radi se o dvije osobe iz Dubrovnika i jednoj iz Konavala.
Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i jedna osoba ženskog spola, a za jednu je utvrđena epidemiološka veza.
Među spomenutim slučajevima je jedan djelatnik Doma za starije osobe Dubrovnik – Thermotherapia.
Izliječeno je 28 osoba: deset iz Dubrovnika, po tri iz Opuzena i Župe dubrovačke, po dvije iz Dubrovačkog primorja, Konavala i Vele Luke, po jedna iz Blata, Korčule, Kule Norinske, Metkovića i Smokvice te jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.
U posljednja 24 sata obrađena su 23 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 379 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirane su 24 osobe pozitivne na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.
U samoizolaciji su 573 osobe, a u posljednja 24 sata zabilježeno je 14 kršenja mjere samoizolacije (svih 14 na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 257 slučaja kršenja samoizolacije (129 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Stožer CZ DNŽ

Uspjelo je ostati iznenađenje do kraja! Kad je Srđan Botica danas u svom dnevnom boravku u Slanom zatekao dvadesetak svojih prijatelja, bikera i ribara, kako ga čekaju sa štenetom belgijske ovčarke, iste kakva je bila njegova Alice, emocije su se u prostoriji gotovo mogle rezati nožem. Za njegovom Alice, ponajboljom tragačicom unesrećenih ljudi koja je nedavno bila sa Srđanom i njegovim vatrogascima u Petrinji, odtugovala je cijela Hrvatska, osobito zbog načina na koji je okončala. Otrovana.

To je otvorilo takvu ranu u Srđanovom srcu, da su mu najbliži prijatelji odlučili vratiti osmijeh na lice – novim štenetom belgijske ovčarke. Zove se Amy i stigla je iz Zadra.

U trenutku kada se mala Amy smjestila u Srđanovo krilo, nije se znalo tko je među svima koji su dijelili taj emotivni trenutak najsretniji. Oni koji daju ili oni koji primaju.

Kako će izgledati njihova zajednička budućnost, hoće li i Amy postati dio K9 tima ne može se sa sigurnošću reći, ali se sigurno može reći da joj uz Srđana ljubavi neće nedostajati.

“Tvoja luda ekipa me dovela, ne da bih zamijenila tvoju Alice, nego da bih barem malo izliječila mjesto u srcu koje te boli” – napisala je Srđanova luda, divna ekipa prijatelja na komad papira. Ovo mogu samo pravi prijatelji!

Kažu da je pas najbolji čovjekov prijatelj, ali složit ćete se da su Srđanovi ribari i bajkeri možda i bolji.

Sretno, Srđane! Svaka vam čast, ekipo!

Izvor: DubrovnikNet

Ilija je naš sugrađanin i član HNK Hajduk Split s bazom našeg DPH-a. Svoju rukometnu karijeru započeo je u RK Metkoviću, a igrao je još za RK Zagreb, HSV Hamburg, THW Kiel i trenutno je u TSV Hannover-Burgdorf. Dres koji vam donosimo je s Europskog prvenstva 2020. koje se odigralo u Švedskoj, Austriji i Norveškoj. Posebnu vrijednost dresu daje činjenica da su na tom Europskom prvenstvu naši rukometaši osvojili  medalju.
Veličina dresa: XXL
Aukcija počinje objavom na Facebook stranici DPH Metković, a završava u utorak 26. siječnja 2021. godine u 20:00 sati. Početna cijena predmeta je 0,00 kn, korak aukcije je 50,00 kn. Sav prihod aukcija ide za humanitarnu akciju “Obnovimo dom obitelji Vukša”.
Ako u zadnjih 10 minuta aukcije dođe ponuda za predmet, aukcija se automatski produžuje za 10 minuta od trenutno postavljenog vremena, i tako sve dok od posljednje ponude ne prođe 10 minuta.
Molimo najvećeg ponuditelja da uredno izvrši svoje obaveze u roku od 7 dana uplatom na žiro račun: HR2923600001300149242 (Zagrebačka banka)
Poziv na broj: HR00-1911-1950
Opis plaćanja: Humanitarna aukcija DPH Metković
Potrebno je potvrdu o uplati i adresu za dostavu poslati u inbox. Troškove dostave snosi kupac.
Sretno svima!

"Danas, 24. siječnja 2021. godine u 16 sati i 54 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Petrinje. Magnituda potresa iznosila je 3.5 prema Richteru, a intenzitet u epicentru IV-V stupnja EMS ljestvice".

Izvor: Dnevnik.hr

Otvaranje fitness centara i teretana te sportskih aktivnosti za djecu, daljnje parcijalno otvaranje škola i ujednačavanje ugostiteljskih objekata u okviru dozvole izdavanja "kave za van" najizglednija su popuštanja mjera nakon 1. veljače. O tome se razgovaralo na današnjem višesatnom sastanku na kojem su sudjelovali premijer Andrej Plenković, resorni ministri, članovi Stožera i HZJZ-a.

Ipak, konkretne odluke još nema. Naime, kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, svi ministri su izložili svoje argumente, epidemiolozi dali svoje viđenje situacije, a tijekom sutrašnjeg dana odvijat će se pojedinačni sastanci predstavnika ministarstava na koje epidemija direktno utječe i epidemiologa kako bi se izbrusila konačna stajališta.

Važno je, kažu nam naši izvori, da se nađe balans za popuštanje, a da se u isto vrijeme održi povoljna epidemiološka situacija.

Što se škola tiče, po svemu sudeći neće biti otvorene za sve i najizglednije je da će od veljače na nastavu uživo, uz niže razrede i maturante, krenuti i učenici osmih razreda zbog specifične situacije i upisa u srednje škole.

Otvaranja ugostiteljskih objekata prema sadašnjim informacijama neće biti, ali vrlo je izgledno da će i kafići moći prodavati kavu za van, što im do sada nije bilo omogućeno, tako da će ih se na ovaj način ipak izjednačiti s drugima poput restorana koji imaju pravo na dostavu, ili, primjerice, pekarni i nekih drugih prodavaonica koje imaju mogućnost prodaje kave za van.

Kako neslužbeno doznajemo, odluka o novim mjerama bit će donesena najvjerojatnije u srijedu.

Ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare u nedjelju poslijepodne nakon neslužbenih saznanja Jutarnjeg potvrdio je da se, zbog činjenice da je epidemiološka situacija u Hrvatskoj 'iznimno zadovoljavajuća', može razmišljati o relaksaciji antikorona mjera kao i da će konačna odluka biti vjerojatno donesena u srijedu.

- Složili smo se da je u ovom trenutku epidemiološka situacija iznimno zadovoljavajuća zbog čega možemo razmišljati o relaksaciji iako Europa razmišlja o oštrijim mjerama. Stoga budite sigurni da ćemo detaljno analizirati sve elemente, to je filigranski posao. Evaluirali smo dosadašnju učinkovitost svih mjera te smo se dogovorili u idućem tjednu još evaluirati određene stvari. Svaki resor je dobio zadatak na temelju kojega ćemo donijeti određene mjere. Sve je potrebno uzeti u obzir. Mi možemo sada nešto planirati, ali ako za tri dana iskrsne nova okolnost, primjerice pojava novog soja virusa, sve pada u vodu. Ja mogu čak i naglasiti naša nastojanja da relaksiramo nešto kao nagradu hrvatskom narodu za odgovorno ponašanje, rekao je Beroš.

Jedan od elemenata odlučivanja o relaksiranju mjera je i tijek procjepljivanja stanovništva.

- U cijepljenju je došlo do određenog poremećaja jer farmaceutske tvrtke nisu poštovale prethodne dogovore. Stoga je još jedan od elemenata današnjeg sastanka bio i to. Složili smo se da ćemo sami tražiti još jednom od nadležnih da razgovaraju s proizvođačima cjepiva da pronađu način da se ranije dogovorene isporuke realiziraju, rekao je Beroš.

Spomenuo je pritužbe ugostiteljskih udruga.

- Jedna od tema razgovora bile su pritužbe i sugestije svi zainteresiranih stranaka. Dobili smo pismo Nacionalne udruge ugostitelja, nastojimo ujednačiti mjere, ali s obzirom na kompleksnost gospodarskih zbivanja to nije moguće. Pojedini kafići su zatvoreni, a topli napici se izdaju na kioscima što sigurno nije dobro. Rezultate tih analiza imat ćete početkom tjedna. To se odnosi i na teretane i sportske centre, rekao je.

Govorio je o prioritetima prilikom odlučivanja o ublažavanju restrikcija.

- Sportske aktivnosti stavljamo u prvi plan, jer je sport bitan za zdravlje. Otvaranje teretana bit će jedan od elemenata razgovora ministrice sporta s epidemiolozima. Odgovore ćete imati do kraja tjedna, rekao je.

Komentirao je i povratak učenika viših razreda u škole.

- Razgovara se o tome da se učenici od 5. do 8. razreda vrate u škole. Jasno je da nastava online nije dobra, ali tu su epidemiolozi koji moraju sagledati rizik, a to je odlazak do škole, povratak, povećava se mobilnost. Mi sada imamo dobru epidemiološku situaciju, ali moramo gledati širi kontekst. Možda niste znali ali jedna od tema Europskog vijeća je bilo i sekvencioniranje genoma SARS-CoV-2. U ovome trenutku možemo vjerovati da nema novog soja koronavirusa, poručio je Beroš -piše Jutarnji list

U ovom zahtjevnom vremenu muzeji ne smiju odustati od približavanja svojoj publici i posjetiteljima, koji nam silno nedostaju. Hrvatsko muzejsko društvo i brojni muzeji koji sudjeluju u manifestaciji pripremili su Digitalnu noć muzeja.
Svojoj vjernoj publici muzeji će omogućiti da kroz digitalne kanale komuniciranja budemo zajedno i ovog posljednjeg petka u siječnju.

Arheološki muzej Narona

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su 34 nova slučaja zaraze koronavirusom (od čega je 19 utvrđeno brzim antigenskim testom). Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, po pet iz Blata i Konavala te po jednoj iz Korčule, Metkovića i Vele Luke.

Ukupno je zaraženo 20 osoba muškog spola i 14 osoba ženskog spola, a za njih 25 je utvrđena epidemiološka veza.

Izliječeno je 25 osoba: 12 iz Dubrovnika, četiri iz Župe dubrovačke, po dvije iz Konavala i Vele Luke te po jedna iz Blata, Korčule, Metkovića, Opuzena i Orebića.

U posljednja 24 sata obrađeno je 160 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 37 356 uzoraka.
U OB Dubrovnik hospitalizirana je 21 osoba pozitivna na koronavirus. Dva pacijenata zahtijevaju intenzivnu skrb i oba su na invazivnoj ventilaciji.

U samoizolaciji je 608 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je devet kršenja mjere samoizolacije (svih devet na granici). Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 243 slučaja kršenja samoizolacije (115 na graničnim prijelazima).
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Stožer CZ DNŽ

Preuzeo je odgovornost, mislim da je to normalno, trenerski. Ali podnijeti ostavku u trenutku kad smo još živi, ne ovisimo sami o sebi, ali možemo ići dalje, rekao je Metličić.

Sve ove utakmice nismo izgledali dobro, a danas je samo došlo do kulminacije svega, rekao je Petar Metličić za RTL nakon utakmice.- Červarov tajming je potpuno promašen. Preuzeo je odgovornost, mislim da je to normalno, trenerski. Ali podnijeti ostavku u trenutku kad smo još živi, ne ovisimo sami o sebi, ali možemo ići dalje. Što onda ako dođemo u polufinale, finale? Mislim da je on zadnja osoba koja treba napustiti brod, brod još nije potonuo. Teško je, mislim da je bio još vruć, ali trebao je biti pametniji - rekao je Metličić, a prokomentirao je to sve i Drago Vuković:

- Slažem se s Perom, ovo nije bio dobar tajming za ove riječi. Čeka nas jedna vrlo teška utakmica. Pitam se, čekaj malo, kako ćeš motivirati ekipu za Dansku. Te stvari mi nisu jasne, dati ostavku dok si još u igri, mislim da to nije baš dobro.

- Lino je naš najveći trener, ali danas je napravio veliku grešku jer iz ove perspektive meni se nije dogodilo da trener da ostavku u pola prvenstva. Nismo ono što smo očekivali, ali još nismo ispali - rekao je Šprem pa zaključio:

- Ako je ovo stvarno kraj, niti je on to zaslužio, niti javnost. Baš mi je žao.

- Sigurno da je okrznuo i igrače. Nisu oni glupi. Što je najgore od svega, postoji ta utakmica. Ti njima ne vjeruješ više, kako da oni tebi vjeruju. Ovo je ispalo jako loše. Totalno promašen trenutak... Lino je veliki trener, s nama je prošao sve, ali mislim da mu je ovo možda i najveća greška u karijeri. Nije dobro ni za igrače. Oni moraju igrati, kako ćemo sad to - rekao je Metličić.

- Trebaju se svi skupiti, napraviti sastanak, ako treba i potući se međusobno. Nije nikome cilj pljuvati nekog, mi smo bili dio te priče, ali danas smo od prve do zadnje minute bili katastrofalni. Teško je upirati prstom u nekoga, bili smo kompletno katastrofalni - rekao je Vuković.

- I dalje sam optimist, vjerujem da se može dogoditi i da budemo svjetski prvaci. No morat ćemo imati sreće i dići igru za pet razina - rekao je Šprem.

- Neke Červarove čudne odluke. Od prve utakmice... Hoćeš biti pozitivan, imali smo i mi loših turnira, ali mi smo uvijek dobili. U sportu je sve moguće. Nikako ne izgledamo dobro. Dali smo 19 golova Argentini. To je bilo kriminalno - rekao je Metličić pa se za RTL dotakao Mamićeve izjave o čudnim izmjenama:

- Mamić kao prvo ne priča puno, kao drugo inače je uvijek miran. Prvi put čujem da ovako nešto kaže. Mi možemo pričati što god hoćemo, sjedimo ovdje, pijemo pivo i jedemo kokice, možemo biti najpametniji na svijetu. Treba ovdje otići malo dublje.

- Mislim da Katar ima realne šanse pobijediti Argentinu, a onda je sve na nama. Danska ne igra za ništa, nadam se da ih možemo iznenaditi - rekao je Metličić.

- Sedam na šest je nešto što moraš igrati šablonski. Po mom mišljenju našem stilu i tipu igrača to apsolutno ne treba i to je nama potpuno nepotrebno. Danas smo mogli bez toga 7 na 6, ne znam kad nam je to donijelo više nego odnijelo - rekao je Šprem.

- Meni to nije rukomet. Igraj šest na šest, muški, ili jesi ili nisi, a ovo sve je prodavanje magle - zaključio je Metličić piše 24Sata.

 

 

Mario Talajić, Metkovac s zagrebačkom adresom, vlasnik je najbogatije zbirke razglednica i dopisnica iz Doline Neretve, a posjeduje i respektabilan broj razglednica vezanih uz područje susjedne Hercegovine, te dubrovačkoga i makarskoga primorja.Marijova strast za prikupljanje starih razglednica i slika datira još iz njegovoga djetinjstva kada je imao veliki broj crno-bijelih fotografija. Još u osnovnoj školi išao je u fotosekciju, gdje su imali komoru za razvijanje fotografija.

mario talajic 3

Ipak, prave aktivnosti ovoga kartofila započinju njegovim dolaskom u Zagreb. Što se tada dogodilo?

– Krajem 2003. godine došao sam živjeti u Zagreb. Moj kum i prijatelj Zlatko Huzek vrlo brzo me poveo sa sobom na Britanac gdje se nedjeljom održava sajam antikviteta. On je tada već imao zavidnu zbirku razglednica Metkovića te me upoznao s trgovcima koji se bave pronalaskom razglednica po raznim sajmovima cijele Europe. Znao je već prije za moju ljubav prema fotografiji kao i za moje prijateljstvo s najvećim neretvanskim povjesničarom dr. sc. Ivanom Jurićem s kojim sam prijatelj od početka 90-ih godina, kada smo surađivali na mnogim projektima tijekom vremena dok sam obnašao dužnost pročelnika za kulturu u Gradu Metkoviću. Česti odlasci na Britanac su povećavali i moju zbirku koja danas ima više od 800 razglednica Metkovića od toga preko 300 razglednica iz vremena 1898. do 1918. tzv. Austro-ugarsko razdoblje. U zbirci imam i preko 250 razglednica drugih mjesta s područja Donje Neretve: Kule Norinske, Bagalovića, Novih Sela, Malog Prologa, Opuzena, Blaca, Slivna Ravana, Komina, Rogotina i Ploča. Također, s vremenom se zbirka širila na područje susjednih općina i mjesta Hercegovine tako da u zbirci ima više desetaka Austro-ugarskih razglednica Neuma, Stoca, Domanovića, Počitelja, Čapljine, Ljubuškog, Gabele, Struga, Dračeva i Doljana. S vremenom se zbirka proširila i na Dubrovnik i Pelješac kao i prostor nekadašnjeg kotara Metković sve do Drvenika. Paralelno s ovom zbirkom tražio sam i razglednice magaraca na što me posebno potaknula fotografija iz mog najranijeg djetinjstva na kojoj se nalaze moj otac Martin, ja i naš magarac Kuso, a koju je fotografirao rođak moga oca Ivan Plećaš.

metkvovic mtalajic 1

Kako ste dolazili do razglednica?

– Uglavnom kupnjom od ljudi diljem Hrvatske koji imaju svoje antikvarijate. Najveći broj starih razglednica dolazi iz Beča, Budimpešte, Verone, a ima ih i u Rumunjskoj, Ukrajini odnosno u područjima koja su bila u sastavu Austro-ugarske monarhije. Zlatno doba razglednica je razdoblje od devedesetih godina devetnaestog stoljeća pa do Prvoga svjetskog rata. U tom vremenu kada nema televizije i kina razglednica je medij preko kojega ljudi jedni druge upoznaju sa raznolikošću krajeva, gdje su bili i što su vidjeli. U tom smislu posebno je Bosna i Hercegovina bila interesantna. Ljudi su dolazili iz Trsta brodom do Metkovića i dalje vlakom u Bosnu. U Metkoviću su čekali vlak i u tom dolasku su uzimali razglednice i slali ih svojim prijateljima i rodbini. Tako je veliki broj razglednica slan po svim kontinentima. Ima ih iz Argentine, Australije, SAD-a. I, naravno, uvijek nam neke razglednice posebno privuku pažnju. Jedna od njih prikazuje Slivno odnosno utvrdu Smrden grada, a fotografirao ju je Monsinger, jedan od najvećih fotografa i izdavača razglednica prije Prvoga svjetskog rata. Na toj slici je utvrda Smrden grad sa velikim obrambenim zidom kojega danas više nema. Danas ta razglednica svjedoči kako je izgledao taj lokalitete početkom 20 stoljeća prije rušenja zidova i može poslužiti za njegovu obnovu u izvornom obliku. Svakako treba spomenuti i prestolonasljednika Franza Ferdinanda i njegov dolazak u Metkoviću na putu za Sarajevo, o čemu imam fotografije. Danas te slike imaju iznimno vrijedan značaj za kartofiliju Dalmacije jer svjedoče o vremenu kada je Metković zbog prestolonasljednika Ferdinanda bio u centru svjetskog i europskog interesa. Na nekim od tih slika Ferdinad se vozi u automobilu što je zaista veliki raritet za ono doba.

njemaccki vojik mtalajic

Što je još zanimljivo na tim razglednicama?

– Razglednice imaju dvije strane i zato ju je potrebno okrenuti na drugu stranu i pogledati fenomenalne tekstove koje su ljudi pisali jedni drugima. A tu su i zanimljivi žigovi. Tako imamo i žig zarobljeničkog logora u Opuzenu i logora ruskih vojnika koji su bili u Metkoviću 1916., a gradili su sadašnji hotel Naronu, prije hotel Zagreb, u vlasništvu obitelji Pavlović. Također su gradili poznati Ruski put koji ide iznad naselja Momića preko Rujnice. Ne treba zanemariti ni tekstove na dopisnicama i razglednicama. Jedan od interesantnijih tekstova je onaj gdje se Duje Oman, veleposjednik iz Opuzena razglednicom dopisuje sa svojim rođakom Mihom Jeramazom iz Metkovića. Piše mu : „Opuzencu starinom Metkovcu“ te ističe ljepota Metkovića spram Opuzena. Raritet je i razglednica iz 1900. godine iz Neuma na kojoj se vide kupači u moru. To je tada bilo čudo i za Opatiju i Crikvenicu a fotografiju je potpisao Niko Bjelovučić poznati metkovski HSS-ovac. Iz 1910. je razglednica flote ratnih brodova usidrenih u Neumu.

Kada ste prikupili tako respektabilnu kolekciju razglednica, odlučili ste je prikazati široj javnosti. Na koji način ste to učinili?

– Da, ubrzo smo moj kum Zlatko i ja povezali naše zbirke razglednica u predstavljanju široj publici nazvavši je “Zbirka razglenica Talajić-Huzek”. U međuvremenu je u Zagrebu počeo izlaziti “Hrvatski Neretvanski zbornik” od strane Društva Neretvana u Zagrebu, a u Metkoviću “Metkovski vjesnik” gdje sam u više navrata pronalazeći interesantne razglednice i fotografije opisivao motiv te kako i na koji način su one nastale. Posebno bih istaknuo pronalazak najstarije fotografije Metkovića koja je nastala 1873. godine, a koju snimio fotograf Franz Laforest, a na kojoj se vidi i riječni otok Pisak u centru grada Metkovića kao i američki ratni brod u metkovskoj luci 1918. godine. Tijekom sakupljanja zbirke upoznao sam mnoge kolekcionare i prodavače razglednica u Hrvatskoj, ali i šire. Posebno bih istaknuo Igora Goleša koji je dao nemjerljiv doprinos dalmatinskoj povijesti razglednica izdavši tri monumentalne knjige naziva “Zaboravljena Dalmacija” koje promiču povijest razglednica u Dalmaciji i vraćaju iz zaborava mnoga mjesta koja su danas u potpunosti napuštena. Drago mi je da sam s razglednicama iz svoje zbirke dao mali doprinos navedenim knjigama. Smatram da bi svaka dalmatinska obitelj trebala imati ovu knjigu. Godine 2019. u Zagrebu je Institut za promicanje i razvoj Doline Neretve organizirao izložbu razglednica iz Kolekcije Talajić-Huzek u hotelu International, a izložba je naknadno predstavljena i metkovskoj publici u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću.

slivno mtalajic

Mislite li da su do sada pronađene sve razglednice koje su izdate?

– Bez obzira na veličinu same kolekcije još uvijek postoje razglednice za koje se nadam da će se pojaviti nekad u budućnosti. Volio bi pronaći razglednice ili fotografije Metkovića prije izgradnje crkve sv. Ilije, izgradnja duhanske stanice, Metkovskog hrvatskog sokola, kao i prokopavanje novog korita Neretve od Metkovića do Ušća. Gospodin Eduard Šuljak, veliki sakupljač razglednica iz Dubrovnika, skrenuo mi je pozornost na izdanje Starih fotografija i razglednica iz fundusu Pomorskog muzeja u Dubrovniku gdje se nalazi više fotografija iz vremena kopanja novog korita rijeke Neretve od Metkovića do Ušća. Taj pronalazak poslužio je kao povod da prezentiram razglednice i fotografije donjeg dijela Neretve na novoj izložbi koja se održala prošlo ljeto na opuzenskoj pjaci. Poseban interes izazvale su fotografije brodograilišta u Lukama preko puta Opuzena, drvenog mosta koji je prethodio Austro-ugarskom željeznom mostu na maloj Neretvi, Komina sa crkvom koja je srušena da bi se na njenom mjestu sagradila crkva sv Ante, kamenoloma na ušću Neretve itd.
Velika mi je želja pronaći i litografiju Metkovića ili nekog drugog mjesta doline Neretve jer su do sada poznate litografije samo 15 dalmatinskih mjesta.

Piše: Ante Šunjić / Dubrovački vjesnik

 

Subota, 23 Siječanj 2021 19:35

Četvrfinale je sad jako daleko

Loše smo krenuli u utakmicu. Bili smo 10 i pol minuta bez gola pa se vratili do poluvremena. U nastavku - još veća katastrofa! Čak 15 minuta smo bili bez gola u jednom trenutku.Argentina je u utakmici drugog kruga rukometnog SP-a razbila Hrvatsku 23-19!

MetkovicNET

Stranica 1 od 866

Koristimo kolačiće kako bi Vama omogućili najbolje korisničko iskustvo i potpunu funkcionalnost internet stranice i servisa. Uvijeti korištenja